Skip to main content

We partnered with Professional Photographers of America (PPA) to transform their office in downtown Atlanta. When faced with the option to either relocate or stay in place and renovate, PPA ultimately decided Peachtree Center in the heart of downtown was home, and they would expand and renovate in place. Our design team revitalized two-level space by expanding and dismantling the dated pre-existing office layout, which did not support the company’s collaborative culture.  

The design concept is inspired by the most fundamental technology of a well-timed photograph––a pixel. This concept not only informed material selections, weaving pixels into the design details of the workspace, but also informed the floor plan and overall space allocation. Alternative work settings and communal spaces for the staff  support departmental meetings and express PPA’s unique company culture and employees’ individual personalities. A multi-purpose room hosts board meetings, all-staff meetings and doubles as a studio for staff breakfasts and yoga classes. 

new monumental staircase, located at the main entry, is positioned between the staff floors, and allows employees to see through the core of the building to the exterior windows on either side. This central corridor flows like an artery through the heart of the space, providing streamlined circulation and allowing daylight to flood into all aspects of the space. Additionally, glass office fronts and doors maintain openness and connectivity throughout the office. 

The new space promotes PPA’s vision and supports their people-centric culture by providing a welcoming home-away-from-home for employees, where they can embrace both private and collaborative work. 

Project Services & Categories

Where we are

CONNECT WITH US

View all locations Contact Us